Tulevaisuuden kunta ja sen talouden perusta

Olin 16.5  järjestöfoorumissa raatihuoneella kuulemassa, kuinka tulevaisuuden kunta nojaa yhä enemmän järjestöihin ja yhdistyksiin. Samalla olemme siirtymässä kauniilta kuulostavaan vaihto-, jakamis- ja kiertotalouteen, jossa vallitsee uberisaatio. Turha rahankierto jää samalla historiaan. Ihmiset välittävät ja auttavat toisiaan. Kaunista tähän asti.

Iso kysymys on kuinka tämä auttaa kuntia selviytymään jatkuvasti kasvavasta velkataakasta. Uudessa taloudessa kun verotettavaakin kertyy vähemmän ja vähemmän. Kuntien tulot lie noin kolmasosa luottojen määrästä.

Missä on se iso nappi lasin takana, jossa lukee ”riko lasi ja paina nappia hätätapauksessa”. Ei taida pelastajaa kuulua, kun kaikki ollaan samassa veneessä.

Köyhyys taitaa olla ainoa pelastus, joskaan sellaista taloustiedettä ei ole, joka osaisi sanoa millaiset talouden lait vallitsevat negatiivien talouskehityksen maailmassa.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php