Onko Hämeenlinnassa kunnallisvaalit?

Olin tänään aamupäivällä raatihuoneella yrittäjien aamukahvitilaisuudessa kuuntelemassa elinkeinoelämän ja kaupungin kuulumisia. Apulaiskaupunginjohtajan mukaan huhuista huolimatta kaupungin talous ihan jees kunnossa. Muuttotappio tosin huoletti Isosuota. Muuttotappion syynä hän piti, että kaupunkiin on saatu liian vähän ja hitaasti kerrostalotontteja. Kaavoitusta on kuulemma hidastaneet erilaiset valitukset.

Nyt itse otsikon asiaan. Hämeessä kun ollaan täällä herätään moneen asiaan vasta, kun juna on mennyt tai odotetaan sitä parempaa hetkeä. Tätä vastaan todistivat aamun tilaisuudessa niin yrittäjät Noora Vennamo ja Katleena Kortesuo. Noora kertoi uhmanneensa paikallista lannistavaa mentaliteettia ja onnistuneensa. Hän haluaa kohdata asiakkaansa kahdella tasolla: tarjota palvelukokemus baarissa ja kertoa sosiaalisessa mediassa yrittäjänä olemisen tunnoistaan. Hänelle on tärkeää olla läsnä molemmilla tavoilla.

Katleena jäsensi tuon saman korostaen, että sosiaalisen median kautta yrittäjän pitäisi luoda rehellinen kuva itsestään persoonana, jolloin varsinainen kohtaaminen palvelutilanteessa on mutkattomampi. Hän korosti myös, että emotionaalisesti taitavat pärjäävät tässä ajassa. Osa tätä on kyky viestiä toiselle, mikä hän haluaa toisen kertovan itsestään. Yleensä ihmiset nauttivat, kun heidän ”oma juttunsa” huomataan ja sitä kommentoidaan myönteisesti.

Siis onko Hämeenlinnassa kunnallisvaalit? Katleenan blogitekstiä mukaillen, nyt ollaan jo myöhässä, jos somessa ollaan hiljaa. Hämmästyttävän vähän tälläkin foorumilla on uusia esiintuloja. Nimenomaan persoonien esiintuloja. Ainakin itse äänestä ihmistä, jonka tunnen tavalla tai toisella. Ihmistä, jonka kanssa voisin vaikka mennä oluelle!

 

13 kommenttia artikkeliin “Onko Hämeenlinnassa kunnallisvaalit?”
 1. Tämä foorumi ei kannusta persoonan esiintuomiseen… Paitsi jos tykkää jatkuvasta palautteesta 😉 Kai sinä itse olet lähdössä ehdolle? Meillä perussuomalaisissa ainakin otetaan ilolla vastaan itsenäisesti ajattelevat rohkeat ihmiset 🙂

  • Ville-Matti Vilkka sanoo:

   Tuo persoonan esiintuominen on toki moniulotteinen kysymys. Olennaisena ainakin itse pidän, että ehdokkaan ajatusmaailma ja tapa muodostaa yhteistä arvotodellisuutta tulisi esiin. Tätäkin foorumia voi testata vaikka niin, että miettii kenen kirjoittajan kanssa haluaisi jatkaa keskustelua ihan kasvokkain. Tämä edellyttää varmaan sitä, että luottaa toiseen, ettei hän ole esimerkiksi ylimielinen vaan aidosti kiinnostunut keskusteluun heittäytymisestä.

   Tämä sama pätee varmaan kaikessa inhimillisessä toiminnassa, jonka päämäärä on kasvokkain oleminen. Kuntapäättäjä joutuu olemaan läsnä edustaessaan kuntalaisia. Mutta ennen sitä hänen pitää herättää luottamus. Hyvin moni kaivaa tietoja esiin ehdokkaista netistä. Tämän varaan rakentuu mahdollinen ensi kohtaaminen vaikka vaalikojulla. Jos äänestäjällä on ennalta luottamus ehdokkaaseen, joka perustuu haluun jatkaa keskustelua, niin homma etenee helpommin. Toisaalta on varmaan myös niin, että samalla karsiutuvat ne kohtaamiset, joista äänestäjä on sitä mieltä, että ei halua lainkaan keskustelua ehdokkaan kanssa.

   Uskon vahvasti, että myös kuntavaalit tullaan käymään edellisiä vaaleja isommalta osalta verkossa. Kojuilla ja tapahtumissa kävijät ovat vain pieni toimelias joukko. Isoin osa etsii oman ehdokkaansa digitaalisten kanavien kautta.

 2. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kyllä Hämeenlinnassa Perussuomalisten listoille lähteminen vaatii todellista sisukkuutta ja kovapintaisuutta. Jos tulet valituksi ja suusi valtuustossa avaat olet riidankylväjä vaikka esityksesi olisi kuinka fiksu. Seuraavana päivänä Häsa ja KU kaatavat viellä laskiämpärin niskaasi. Tällaisen suhtautumisen kyseiset lehdet ovat taanneet jo etukäteen antamalla runsaasti palstatilaa ympäristökuntien puoluehuoraajille, jotka ovat perussuomalaista loikanneet. Uutisointi on tehty vielä ilman minkäänlaista kyseenalaistamista.

 3. Olen ollut huomaavinani, että jonkinlainen helppojen irtopisteiden keruu somen puolellakin on käynnistynyt… Aktivoitumista on siis tapahtunut. Kokonaisen persoonan avaamisestahan tämä on kaukana – luottamuksesta puhumattakaan.

  Mutta äärettömän hyvä keskustelun avaus jälleen kerran 🙂

  • Ville-Matti Vilkka sanoo:

   Pesroona on jännä sana. Sen etymologia on peräisin maskissa tai roolihahmossa. Antiikin Roomassa tyypit oli persoonia, kun tulivat bileisiin naamioituneena. Hyvin ymmärrettävää, sillä naamion oli vissiin tarkoitus häivyttää tyypin arkirooli tai peittää isorokon tms. vaurioittamat kasvot.

   Politiikassa olennaista on rakentaa persoona, jonka kanssa toisten on helppo kanssa käydä. Ei sen tarvitse olla kotiarkiminä tai työminä vaan tyyppi, joka herättää toivottua luottamusta. Ainakin politiikan untuvikon olisi hyvä totutella politiikkamaskiinsa, jotta sen kanssa pärjää. Vähän kuin teatterissa kestää aikansa ennen kuin näyttelijä solahtaa luontevasti rooliinsa.

 4. Antti Sulonen sanoo:

  Meitä on joitain yksinkertaisia tyyppejä äänestäjissä, jotka eivät luota politiikassa henkilöön, joka vetää jotain roolia. Sama koskee yritysmaailmaa, ei sielläkään kovin pitkälle edetä roolia vetämällä, yksinkertaiset asiakkaat katoavat. Ainoa asia missä esim. minä hyväksyn roolin vedon on näyttelijä, hän voi puhua palturiakin tuosta vaan ja ajoittain pitääkin riippuen roolista.
  Oma luotettava persoona, on politiikassakin tärkeintä, jos se on toista kuin arkiminä, tai työminä yksinkertainen ihminen ei häntä äänestä (puhun kokemuksesta).
  Nämä tällaiset blogisivut ovat hyvä menetelmä tutustua ehdolla oleviin ihmisiin, harmi vain etteivät kaikki ehdokkaat uskalla näissä ajatuksiaan esille tuoda. En tiedä onko heillä mitään ajatuksia, muuta kuin että jotain pitäisi tehdä talous ja kaikki on kuralla.
  Täällä tulee kaikin puolin ehdokas testattua mm. paineen sietokyky, jota ei voi esittää kestävänsä, vaikka kuinka persoonaansa muuttaisi.

 5. Tapsa sanoo:

  Mitenköhän yli kymmenen miljoonan budjettivajeen kunnassa voidaan sanoa että talous on kunnossa

  • Susanna sanoo:

   Ainahan voidaan haikailla tornitalojen ja uusien pysäköintihallien perään 😉

 6. Tapsa sanoo:

  Lupaan Susannalle ääneni, jos selvität miksi kaupunki on vetänyt pois SCC:n osakekaupoista syntyneen saatavansa konkurssipesästä.

  • Iisakki Kiemunki sanoo:

   Saattaa olla Susannalla vaikea tehtävä, sillä kaupunki ei todellisuudessa ole vetänyt saataviensa perimistä pois. Myös Kari Ilkkala tietää asian varsin hyvin, mutta hänellä ei ole tapana itsenäisesti korjata levittämiään vääriä tietoja.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Äänestä vain Susannaa,

   mutta kaupunki ei ole vetänyt saatavaansa pois. ”Ykkösketjumme” on muuten vaan taas ollut touhussa.

   Kun osakkeet myytiin, kaupan ehtojen tarkempi sopiminen jätettiin Kenakkalalle – ja niinpä Ritaluoma pyyhki Kenakkalalla pöytää 100-0. Osakkeiden kauppakirjaan kirjattiin välityslauseke, eli riitoja ei käsiteltäisi käräjillä vaan välityslautakunnassa.

   Näin yksinkertaisessa osakekaupassa, jossa YLIVOIMAISESTI todennäköisin riita liittyisi maksun laiminlyöntiin.

   Kun Ritaluoma sitten jätti maksamatta, kaupungin käyttämä perintäyhtiöö Lindorff haki ja sai saatavaan yksipuolisen tuomion käräjäoikeudessa, joka tuomio kirjattiin Sunny-Trading’in luottotietoihin 22.10.2015.

   Ei kaupunki, ei Lindorff eikä käräjäoikeuskaan havainnut, että käräjäoikeus ei ollut toimivaltainen, koska sopimuksessa oli välityslauseke. Sunny-Trading haki 5.1.2016 ja sai 4.4.2016 purun velkomustuomioon, ja siksi saatava on häipynyt Sunny-Trading’in luottotiedoista.

   En tiedä miksi asiassa ei sitten tämän käänteen jälkeen ole saatu välityslautakunnan tuomiota tähän päivään mennessä? Tuomio olisi ulosottoperuste. En tunne välityslautakunnan toimintaa, tekeekö se yksipuolisia ratkaisuja ilman vastapuolta? Yhtiön edustajaa Ritaluomaahan ei ole Suomeen saatu.

   Jos näin on ja välityslautakunnan toiminta tyssää vastapuolen puuttumiseen, jollakin Floridan uima-altaalla kaikuu veneerinen hohotus.

 7. Erkki Strömberg sanoo:

  Jospa Iisakki kertoisi tarkemmin miten perintä jatkuu?
  Mahdottoman typerää touhua tuommoinen, jopa minäkin tiesin tuollaisten välimiesoikeuksien tarkoituksen. Sinne ei köyhällä ole asiaa.
  Totta näyttää olevan vanha sanonta: ”Harva kädetön pyrkii halonhakkaajaksi mutta moni aivoton johtotehtäviin”!
  Olisikohan tää toinen Oulun liepeiltä kotoisin oleva ollutkin paree kaupunginjohtajana?

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Olen kerran ollut välimiesoikeudessa todistajana. Ympärillä istuu 3-4 professoritason asiantuntijaa, pöydällä on mankka, mihin kaikki taltioituu ja kirjoitetaan. Siellä ei kannata valehdella niinkuin raastuvanoikeudessa voi tehdä. Muistaakseni välimiesoikeuden päätöksestä ei voi valittaa.

css.php