Innoparkissa nähtyä

Kävin tänään Innoparkissa ja näin tuon kuvassa olevan installaation, jonka teemana on Kantolan rokkialueen esittely. Kuva kuulemma puhuu enemmän kuin tuhat sanaa, mutta itse olen vähän ymmälläni: mitä tuolla installaatiolla tahdotaan sanoa? Mitä tarkoitetaan, kun kävijätyytyväisyys on ka. 94%, miksi Hämeenlinnaan saapumista korostetaan? Eikö täällä viihdytä? Niin ja tilaa riittää, mutta mihin? Ovatko nämä niitä Linnan kehitys Oy:n tuloslukuja?

18 kommenttia artikkeliin “Innoparkissa nähtyä”
 1. Susanna sanoo:

  Hyvää ihmettelyä 😉

 2. Uskomatonta tuubaa sanoo:

  Oheisen kuvan kyltit näyttävät hautakiviltä. Ehkäpä se kertookin kaiken.

 3. Antti Sulonen sanoo:

  Onhan se nyt ennen kuulumatonta, kun lähes 80 000 kävijää ovat olleet tyytyväisiä, nähtyään 5,2 ha nurmea.
  Olisikohan tuo tyytyväisyysprosentti ollut 100, jos 9,5 ha olisi nurmea.
  Siirtonurmimainoksestako tuossa lienee kysymys? Näyttää siltä, että mainos on kuitenkin harhaanjohtava, muovimatollahan nuo kyltit ovat.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen kaiken maailmaan tyytyväisyyskyselyistä sitä mieltä, että jos asialla ei sinällään ole kysyttävälle mitään merkitystä Hän poikkeuksetta antaa myönteisen mielipiteen. Itse olen aina pyrkinyt antamaan esim hotelleista rehellisen käsityksen (emme koskaan moiti tai kehu turhaan, koska olemme tavallisia ihmisiä). Ole antanut erityiskiitosta keittiöön jos siihen on ollut aihetta heti paikan päällä. Kyllä suomalaiset hotellit yleensä vastaavat, jos on ollut moitittavaa. Nykypäivänä asiakkaat ovat tärkeitä.

 5. Tapsa sanoo:

  Onhan siinä 3,6 miljoonalla eurolla tyytyväisyyttä kerrakseen. Veikkaan että kaupungin koululaiset olisivat vielä tyytyväisempiä, jos tuo raha olisi käytetty heidän koulurakennuksiinsa. No Iisakki kiemunki on tietysti kaikkein tyytyväisin saadessaan nautiskella hevirokista kotikaupungissaan.

 6. kuningasjätkä sanoo:

  Vanha Roomalainen poliittinen keksintö pätee vieläkin..

  ”annetaan kansalle leipää ja sirkushuveja” pysyy kansalaiset kiltteinä eivätkä murise tyhjästä kun tappamista tulee telkkarista , rokki soi nummella ja leipää karkkia ja viinaa saa riittävästi halpuutettuun hintaan..

  Ei synny barrikaadeja ja eliitti saa puuhastella puuhastelujaan rauhassa.

  P.S. eikä koululaisiin ja opetukseen kannata nykyään satsata liikaa, oppimatonta kansaa on paljon helpompi hallita, uskoon perustuvalla metodilla!

  Täytyy vaan uskoa, että ihmeitä tapahtuu….

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Ei yksi rokkikonsertti millään orjien ja leijonien välisiä taisteluita korvaa. Tosi kukaan ei kaupunkiin muuta ja ilmoita nimenomaiseksi syyksi tapahtumapuistoa.

 7. Jarmo Vaara sanoo:

  Veikkaan että kaikkein tyytyväisin on nyt kuitenkin kirjaston johtaja Inkeri Jurvanen, joka pääsee toteuttamaan unelmiaan 7,5 miljoonalla eurolla, vaikka kaupungin kassa valittaa yli kymmenen miljoonan vajausta. Huh huh

  • Antti Sulonen sanoo:

   Inkeri Jurvanen voisi olla vielä tyytyväisempi, jos hän itse hankkisi tuon 7,5 miljoonaa euroa, jolla sitten unelmansa toteuttaisi.
   Ikävää tuossakin asiassa on se etteivät tuollaiset Inkerit yleensäkään koe tyytyväisyyttä itse hankkimillaan varoilla toteutetuista unelmista. Kuntapuolella Inkereitä on liikaa. Heille ei jokin kymmenen miljoonan vajaus merkitse mitään, saattaa saada sillä unelmansa toteutettua.

  • Walkman sanoo:

   Onko kirjastossamme todettu kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia? Jos ei ole niin on kovin toivottavaa ettei niitä ole myöskään remontin jälkeen.

 8. Lauri Kivimäki sanoo:

  Jos EK:n kuntakyselytutkimus pitäisi paikkansa olisi kaupungilla huutava pula teollisuustonteista ja liiketiloista. Se on kyselytutkimusten arvo, yhtä tyhjän kanssa. Sama pätee tiedotusvälineiden puoluekannatusmittauksiin ja tilastokseskuksen työllisyyskyselyyn, joita kuukausittain tehdään.

 9. Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Hämeenlinna näyttää päiväpäivältä olevan yhä etäämmällä kasvukeskuksista, mikä ei ole kovin hyvä juttu. Jos Hämeenlinnan voisi siirtää 50 km etelään tai pohjoiseen niin asiat olisivat toisin. Nyt täällä ollaan vähitellen susia toisillemme. Politiikan pitäisi olla olosuhteet tunnustavaa eikä syyllisjahtia.

 10. Lauri Kivimäki sanoo:

  Suomessa on kärkihankkeeksi nyt ilmestynyt Teslan MAHDOLLINEN akkutehdas Suomeen. Sen työllistävä vaikutus olisi mitä melkoisin ja kyseessä uuden teknologian valmistaminen. Vaasan kaupunginjohtaja ilmoitti heti, että he haluavat sen Vaasan seudulle. Tälläisia ulostuloja ei Hämeenlinnan kaupunginjohto ole tehnyt vuosiin. Katselin Hesarista, kun vedetään kolmio Tampereelta Turkuun ja Tampereelta Kotka- Haminaan tässä tyhjiössä ei ole kiinnostusta hankkeelle. Ministeeri sanoi, että karhua ei ole nähty, mutta on kuultu että se on liikkeellä ja Finpron pomo sanoi, että puhelua ei kannata odottaa täytyy olla itse aktiivinen. Muitakin maita hanke kiinnostaa. Tämän maalaiskunnan markkinointirahat taitavat mennä sinttien tavoitteluun, joista saatu saalis on taloudellisesti mitätön. Ihmettelen kuinka Rautaruukin pellinrullauslaitos tänne on aikanaan tullut, ilmeisesti vahingossa.

  • Jarmo sanoo:

   Ei ole pellinrullauslaitos tullut vahingossa. Hämeenlinna on edesmenneen loistonsa aikaan ollut kunnon teollisuuskaupunki. Verkatehdas, nahkatehdas, pukutehdas, Nanso, autotehdas, Saarioinen, Vaneritehdas, Kone jne, kuuluvat lähteneiden joukkoon. Nämä siis minä -70 luvulla syntyneenä muistan. Mitä kaikkea muuta ennen onkaan ollut… Ihan kaikkea eivät nämä nykyiset päättäjät ole tappaneet, mutta eipä uusiakaan ole juurikaan kalasteltu.

  • Walkman sanoo:

   Rautaruukin saaminen Hämeenlinnaan oli aikoinaan erinomainen asia ja on sitä edelleen. Olen kuitenkin ”pojankloppina” kuullut huhuja että Hämeenlinnassa olisi ollut myös Rautaruukin vastustajia. Jotkut kulttuurivaikuttajat olivat pelänneet kaupungin kulttuuri- ja koulutusimagon puolesta kun raskasta teollisuutta oli tulossa kaupunkiin.

 11. Janne Routio sanoo:

  Lauri, kyllä Hämeenlinnan päättäjillä näitä ulostuloja on ollut, mutta kun lähes kaikki ovat olleet enemmän tai vähemmän epäreaaleja ja mittakaava kaupungin kokoon sovitettuna väärä. Kärkipoliitikoilta puuttuu myös selkeästi kosketuspintaa, niin valtakunnan poliittisiin piireihin, kuin elinkeinoelmän puolelle, niin siis Kanta-Hämeen ulkopuolelle. Lisäksi olisi tarvittu ihan tervettä järkeä ja harkintaa kantolan puiston ja nyt suunnitteilla olevan kirjaston remontin kaltaisten hankkeiden suhteen.

 12. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen jarmon kanssa samaa mieltä. Hämeenlinna oli teollisuuskaupunki. Noiden pienempien loppumista en muista. Mutta ensin taisi loppua Sotka ikkuna-ja ovituotanto. OTK:n myllyt kai pian sen jälkeen. Muistan, Vanajantielle ei kannattanut mennä työvuorojen loppumisaikona kun sadat työntekijät tukkivat sen. Vaneritehdas taisi loppua aivan 1990 alussa. Kummila Oy oli yksi maan merkittävimmistä rakennusliikkistä. Ei tarvittaisi YIT-rakennusta sun muita tänne rakentamaan elleivät taitamattomat keinottelija olisi sitä tuhonneet. K-Betonin tuotanto oli myös merkittävää, taisvat tehdä kaikki Suomen betoniset ratapölkyt. Olin aikanaan kun Rautaruukkia rakennettiin siellä raudottajan hanttina ja traktorinkuljettajana. Silloin kuiskittiin, että tehtaan tulo tänne ollut maan aluepolitiikkaa. Tiedä häntä. Olin silloin kaksikymppinen ja muut asiatkiinnostivat enemmän, kunhan kuuntelin aikuisten juttuja tymaakopissa. Siellä sain tutustua hienoon mieheen Kalevi Merjavuohon, oli reilu työkaveri niinkuin muutkin raudoittajat. Tänne muutti ja jäi paljon rakentajia Itä-Suomesta, myös Janakkala sai osansa. Meni parikymmentä vuotta ja täällä nukuttiin tyytyväisyyden unta, siittä jälkeenjääneisyys.

 13. Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Kiitos teollisen Hämeenlinnan esiin tuomisesta!

  Teollinen kuntatalouden perusta luo ihan erilaiset puitteet, kuin palvelut ja maatalous. Ilmeisesti suu säkkiä myöten -ajatteluun ei Hämeenlinnassa koskaan havahduttu. Janakkalaa toivottiin varmaan sormet ja varpaat ristissä mukaan kuntaliitokseen, jotta teollinen perusta olisi vahvistunut.

  Itse pelkään, että Hämeenlinnasta tulee vähitellen kriisikunta, kun kunnat eivät enää voi tämän vuoden alusta alkaen keinotella omistamiensa yhtiöiden kautta tilinpitoaan kauniimmaksi.

  Ilmeisesti muuttotappio kertoo, että pelastusveneitä on jo laskettu vesille. Toivottavasti niitä riittää kaikille.

  Jotta näin ei tarvitsisi ajatella, toivon kovasti konkreettia avauksia ehdokkailta nyt kuntavaalien alla. Vaikka ehdokas ei tulisi valituksi, niin toivon, että hyvät toimintaehdotukset kulkisivat kunnan päätöksentekoon.

css.php