Puolimatkan krouvi

hämeenlinna-puolimatkaKäteeni osui viereisessä kuvassa näkyvä esite. Jäin ihmettelemään sen tarkoitusta. Esitteessä kuvataan Hämeenlinnaa keskipiste-käsitteen kautta, jonka kautta tai ohi kulkee paljon väkeä. Itse olen oppinut mieltämään keskipisteen paikaksi, jossa jotain on enemmän ja tiivistyneenä. Kuten vaikka maapallon keskipiste tai vähän kuin kaupungin keskusta.

Koululaisena kyselin, miksi oman kouluni nimi oli Puolimatkan kansakoulu. Minulle selvitettiin, että nimi tulee siitä, että koulu sijaitsi suunnilleen paikassa, joka oli vanhaan aikaan puolivälissä Helsinki-Hämeenlinna-reittiä. Paikka oli ollut pysähdys ja levähdyspaikka, mutta ei varmaankaan edes mielikuvana mikään keskipiste.

 

Oheisessa esitteessä minua hämmentää, miksi Hämeenlinnasta kerrotaan ulkoisin argumentein. Mieluusti lukisin kaupungin markkinointimateriaalista, mikä Hämeenlinnassa itsessään on arvokasta ja haluttavaa.

Erityisen huvittava nosto esitteessä on tuo menneellä AC/DC kävijämäärällä hehkuttaminen. Entä jos Kantolassa olisi herättäjäjuhlat (n. 30 000 kävijää) tai vanhoillislestadiolaisten suviseurat (n. 80 000 kävijää)? Voisi olla mahdollista, mutta voisiko sitä hehkuttaa?

Korkeakouluneliöiden sijaan olisin mieluummin lukenut, kuinka moni muualta opiskelemaan tullut saa työpaikan tai perustaa yrityksen tänne. Investointien sijaan olisin halunnut kuulla kuinka Hämeenlinnan työllisyysaste kehittyy.

Jotenkin lohduttavaa tietenkin on, että tuskin kukaan lukee tai vielä vähemmän ajattelee oheisen esitteen sisältöä.

34 kommenttia artikkeliin “Puolimatkan krouvi”
 1. Susanna sanoo:

  Jaoin kirjoituksesi facebookissa, niin hyvä se oli. Ei muuten toimi tuo Jaa Facebookissa -toiminto ainakaan minun koneeltani, joten jaoin sen sitten ihan vanhanaikaisesti.

  On helppo olla tässä kanssasi samaa mieltä!

 2. Lauri Kivimäki sanoo:

  Vilkka on pohtinut esitteen sisältöä paljon analyyttisemmin kuin se konsultti, joka on sen laatinut. Taas on painopaperia haaskattu ja euroja heitetty huitsin Nevadaan. Tyypillistä Hämeenlinnaa. Kun ollaan tekevinään, että jotain saavutettaisiin ei saavuteta mitään. Toistuu vuodesta toiseen. No täytyyhän budjetoiduta rahat saada kulutettua, että voidaan hakea ensivuodelle vähän enemmän. Tulokset eivät ole mitattavissa. Eivät edes häpeä.

 3. Tapsa sanoo:

  Hämeenlinna alkaa vuosi vuodelta valitettavasti näyttämään valtuustojohtajan oman mieltymysten temmellyskentälle, josta kenellekkään muulle ei pidemmän päälle ole mitään hyötyä, vaan päinvastoin. Rokki kyllä raikaa, mutta junat eivät odota, ihmiset karkaavat muualle, eikä työllistäviä yrityksiä viitsitä kalastella paikkakunnalle. oikeastaan kaikki tunnusluvut budjettia myöden näyttävät Hämeenlinnassa miinusta. Pitäisikö jotain tehdä, kun vielä jotain on tehtävissä?

 4. Antti Sulonen sanoo:

  Tuosta keskipisteestä olen kanssasi eri mieltä. Janan keskipiste käsitykseni mukaan on yhtä kaukana janan päistä.
  Suomen väestöllinen keskipiste on Hauholla, jonne kaikilla suomalasilla on yhtä pitkä matka.
  Sain tekstistäsi sen käsityksen, että pidät Helsinkiä tuon janan Helsinki-Tampere keskipisteenä, kun Helsinkiin on pakkautunut enemmän väkeä.

 5. riitta nyqvist sanoo:

  Antti, eikö Hauho ole enää Hämeenlinnaa?
  Jos se on irrottautunut itselliseksi, taidan muuttaa sinne.
  Päättäjämme eivät osaa päättää mitään
  ilman ulkopuolista, hintavaa ”asiantuntija-laumaa.”
  Rautio täälläkin sanoi luottavansa enempi valittuihin ”asiantuntijoihin” ?!?
  Promoottori Timo Isomäki sensijaan on päättänyt jo nyt
  Wanaja Festarin esiintymispaikan jatkossakin olevan Linnanpuistossa.
  Isomäki HäSa 26.5. ”…tapahtumapaikka pysyy varmasti samana.”
  Hämeenlinnaa on markkinoitu viimeiset kymmenen vuotta niin,
  että tunnen syvää myötähäpeää.
  Markkinointi-ala voisi käyttää ko. materiaalia hyvänä,
  huonona esimerkkinä opiskelijoilleen.
  Riitta

  • Antti Sulonen sanoo:

   Väestöllinen keskipiste ei tiettävästi Hauhon liityttyä Hämeenlinnaan muuttunut miksikään. Se onko Hauho Hämeenlinnaa on saivartelua, nykysukupolvissa on paljon ihmisä jotka asuvat Hauholla, Lammilla , Rengossa, Kalvolassa, tai Tuuloksessa riippumatta siitä, että nuo paikkakunnat ovat hallinnollisesti Hämeenlinnaa.

 6. Lauri Kivimäki sanoo:

  Suhteellisen tavanomaista mainontaa voi tehdä toisellakin tapaa. Tämän aamun Hesarissa on Lahden seudun mainos. Lahden ei tarvitse mainostaa missä se sijaitsee, niinkuin ei pitäisi Hämeenlinnankaan. Mainoksessa on Sipe Santapukin kuva, otsikko ”Hyvä tarina ei synny sattumalta”-kannustaa yrittäjyyteen. Sitten ”Lahden seudulla on töitä tekijöille” Tutustu työpaikkoihin: workinglahti.fi. Mukana kaikki ympäristökunnat. Konkretiaa, ei kaiken maailman hiphoppia niinkuin Hämeenlinnassa. Tätä sanotaan Etelä-Suomen navaksi ja silti täytyy selittää miten tänne pääsee, markkinointiihmiset ovat saaneet oppinsa kirjekurssilla ja pätevyysvaatimuksena on ollut jäsenkirja. Tulos on sen mukaista. No osamattomuuden takiahan Suomessa ei ketään voi erottaa tai kehottaa hakeutumaan toisiin töihin. Se on työpaikkakiusaamista.

  • Ville-Matti Vilkka sanoo:

   Kävin vilkaisemassa Lahden www-sivuja. Kiinnostava löytö oli kaupunginjohtajan blogi. Sivuilta sai myös raikkaan kuvan Lahdesta. Nopea vertaus Hämeenlinnan verkkosivuun antoi aika masentavan kuvan, siis nimen omaan kuvan, Hämeenlinnasta.

   Toki Lahden Lahden sivuiltakaan ei juuri löytynyt kuvia, joissa on ihmisiä. Maailmalla on tajuttu jo aikaa sitten, että meihin ihmisiin vaikuttaa aina toinen ihminen ja jopa vain kuvana. Kun teksti ja faktat vielä tukevat kuvassa olevien ihmisten antamaa vaikutelmaan, on viesti aika onnistunut.

   Se, että on Hämeenlinnassa on oikeasti kehitetty digialustoja on hyvä alku, mutta perille se vie vasta kun ne asetetaan ihmisen mittaan, niin että hän voi olla ylpeä itsestään, asuinpaikastaan ja osaamisestaan, ollaan päästy eteenpäin.

 7. Pahainen puolimatkan pikkukaupunki sanoo:

  Nimitys puolimatkan krouvi on juuri sopiva Hämeenlinnalle, kun keskustellaan kaupungin merkityksestä Helsingin ja Tampereen välimaastossa. Hämeenlinna ei ole todellakaan mikään merkittävä ”raskaan sarjan” paikkakunta tai merkityksellinen keskipiste ja paikka tamperelaisten tai helsinkiläisten kannalta katsottuna. Olen täysin samaa mieltä sen suhteen, että HML:n markkinointimateriaalissa on tuotava esille kaupungin hyviä ja kiinnostavia puolia ja mahdollisuuksia. Yhden rokkikonsertin kävijämäärän ja ohiajajien hehkuttaminen on aivan merkityksetöntä vieraspaikkakuntalaisen kannalta ja on todellakin turha tieto esitesivulla, Who cares?

 8. riitta nyqvist sanoo:

  Valitettavasti olet oikeassa ”Pahainen puolimatkan…” nimimerkki.
  Puppu-generaattori-kuningatar Rautio&demarien parviäly,
  puhuu mitä sylki suuhun tuo.
  Kersat harrastavat tuon tasoista tiedoitustoimintaa hiekkalaatikolla tarhassa…
  Rautio on kirjoitellut täällä,
  ettei syyllisiä ole syytä etsiä Raatihuoneella?!?
  Syyllisyys-metsästyksensä kohde Ilkkala&Ranne,
  Rautio on julki tuonut erittäin selvästi,
  myös ajojahtinsa kohteen, – kilpasiskonsa Ranteen .
  En äänestä persuja, mutta oikeustajuni ei hyväksy Raution fuulaa
  ja hänen kyseenalaista vaalikampanjaansa.
  Riitta

 9. Läpät silmillä kuin hevosilla sanoo:

  Kari Ilkkala käytti tällaisista ihmistyypeistä erinomaisen hyvin kuvaavaa nimitystä – sivistyneet öykkärit. Alla on lainaus Kari Ilkkalan v. 2016 erinomaisen tarkkanäköisestä ja HML poliittisen elämän tilannetta hyvin kuvailevasta blogikirjoituksesta.

  ”Ryhmäpaineen vastaisesti toimiva aiheuttaa automaattisesti konfliktin, jonka pelon varaan ns. ”sivistyneet öykkärit” laskevat toimintansa. Sivistynyt öykkäri saa tahtonsa äänettömästi läpi, koska ääneen vastustaminen aiheuttaa konfliktin ja on sivistymätöntä. Sivistyneet öykkärit nimittävät toimintansa vastustajia sivistymättömiksi meuhkaajiksi, toisten syyttelijöiksi ja riidankylväjiksi.”

  Kuulostaako kuvaus sivistyneistä öykkäreistä tutulta? Se on juuri sitä Raution ja Kiemungin suoltamaa syyttelyä Rannetta ja Ilkkalaa kohtaan, juuri sitä se on. Olen täysin samaa mieltä kuin Riitta Nyqvist, oikeustajuni ei todellakaan hyväksy moista käytöstä ja toimintaa valtapuolueiden edustajien taholta eikä kenekään muunkaan toimesta. Valtaenemmistön johtoduolla ei ole ollut missään vaiheessa minkäänlaista psykologista pelisilmää eikä myöskään halua saada oppositiota sitoutettua enemmistöpäätöksiin.

  Onneksi rehellisellä suomalaisella demokratialla, mukaanlukien myös vastapuolen ja heidän mielipiteidensä kunnioittaminen, on keskuudessamme edelleen taatusti vankka kannattajakunta. Heitä ei voi hämätä dissaavilla kommenteilla sekä valheilla ja osatotuuksilla eikä minkäänlaisilla parjauskampanjoilla, joihin on kytketty mukaan myös paikallinen media.

 10. Tapsa sanoo:

  Olenpa mielessäni pohtinut jo seuraavien kuntavaalien jälkeistä tilannetta Hämeenlinnalaisittain. Ilkkala ilmoitti jo aiemmin että hän pyrkii valtuustoon,ja jos näin käy, päässee heittäen sisään. Kiemunki ei varmastikkaan ainakaan laillisin keinoin voi estää Ilkkalan tuloa valtuustoon, jos äänimäärä riittää, mutta voiko hän estää Ilkkalan hallitustaipaleen, jos perussuomalaiset hänet sinne asettavat? Vastatkaapa viisaammat.

 11. riitta nyqvist sanoo:

  Toivotaan, jotta Kokoomuksemme saisi ensi kunnallis-vaaleissa nokkahenkilöksi
  Niinistön, Holkerin, Uosukaisen, Suomisen, Rehusen kaltaisen vetäjän.
  Demarit tarvitsisivat Paasio-inkarnaation tms.
  Jospa Leinikan Antti paranisi persu-fobiastaan…
  Ehkä Ex-Ojansuu kokee kilvoittelutiellään armon,
  ovathan persutkin ihmisiä.
  Raatihuoneeseen laskeutuisi silloin
  kaupunkiamme rakentava, ei raateleva ilmapiiri.
  Ainahan voi toivoa, että ihme tapahtuisi,
  onhan näitä diktatuureja kaatunut ennenkin ;D
  Riitta

 12. Avoimuutta ja parempaa osaamista on löydyttävä sanoo:

  Sari Rautio ei ole edelleenkään kommentoinut yhtään mitään eikä varmaan tule myöhemminkään vastaamaan järkevällä tavalla yhteenkään Jari Ranteen toisessa blogissa listaamiin ja aivan persuuksilleen menneisiin kaupungin hankeviritelmiin tai pahimmillaan selviin väärinkäytöstapauksiin.

  Rautio väitti Susanna Hietasen pitämässä blogissa, että kaupungin johdon toimesta olisi analysoitu tarkkaan kaikki merkittävät reisille menneet hankkeet ja investoinnit ja saatu niistä jotain oppia. En henkilökohtaisesti usko Raution väittämään lainkaan, koska edelleen paljastuu ja aloitetaan uusia, huonosti ja yksisilmäisesti suunniteltuja hankkeita ja taloudellisesti erittäin kannattamattomia ja lyhytnäköisiä ratkaisuja.
  Ratkaisumallien hakeminen sysätäänkin HML:n johdon toimesta aivan liian usein ulkopuolisten konsulttien työksi ja vedotaan sitten joka käänteessä ammattitaitoisten tahojen tekemään asiantuntijavalmisteluun. Naurettavaa!!

  Asiantuntijat olivat aivan metsässä esim. Goodmanin ympärille tarvittavien pysäköintitalojen ja -paikkojen määrän suunnittelussa, jolloin kaupunki rehvakkaasti meni ja rakensi aivan turhaan useita satoja ylimääräisiä parkkipaikkoja Kaivoparkkiin. Todistetusti ja käytännön elämästä saadun kokemuksen perusteella kaupungin rakentamaksi pysäköintitilaksi olisi riittänyt kunnostettuna vanha, ns. Kuivansillan hiekkaparkki, johon olisi tehty asfalttipinnoite ja maalattu parkkiruudut. Ei olisi tarvinnut rakentaa täysin kannattamatonta Kaivopark-rakennelmaa ja ottaa sitä varten >10 miljoonaa euroa lisävelkaa veronmaksajien niskaan. Konsulteilta saatiin siis aivan luokattoman huonoja neuvoja, jotka johtivat >10 miljoonan euron TÄYSIN TURHAAN investointilainan ottamiseen kaupungin maksettavaksi. Voi sanoa, että tässä tapauksessa kuuro neuvoi sokeaa.

  Kun luki em. blogissa Jari Ranteen listaamista analyysia vaativista ja pieleen menneistä kaupungin ”törmäilyistä”, tuli mieleen, että tuollainen paskatunkio haluttaisiin hyvin mielellään jättää pöyhimättä kokonaan ja unohtaa ikävät asiat paikallisten kok-sd päättäjien ja monien johtavien virkamiesten taholta.
  Samankaltaiset kalliit virheet toistuvat HML:ssa niin kauan, kunnes oikeasti halutaan myöntää tehdyt virheet ja ottaa opiksi tehdyistä virheistä sekä ymmärtää kuinka samantyyppiset virheet ja omavaltainen toiminta vältettäisiin jatkossa. Analyyttinen toimintatapa on tietysti kovin paljastavaa ja kiusallista niille, jotka haluavat tehdä päätöksensä aivan muilla perusteilla.
  On myös aivan liian helppoa väittää asioista kyseleviä ja taustoja selvitteleviä tahoja kiusaajiksi, kun ei itse saada tehtyä laadukkaita päätöksiä ja toteutusta eikä päätöksiä haluta tehdä myöskään asianmukaisilla ja avoimilla päätöksentekoprosesseilla.

 13. riitta nyqvist sanoo:

  Hyvä analyysi meneillään olevista kuvioista nimim.
  ”Avoimuutta ja parempaa osaamista…”
  Näistä päättäjiemme kalliista kupla-keisseistä voisi todeta myös,
  tietämätön neuvomassa taitamatonta tekemään
  tarpeetonta.
  Melkoisen sairasta huumoria ja kaupungin maineen kannalta
  vaarallista ovat oudot kuittaukset kiusaamisesta.
  Maksajalla on aina oikeus kysyä kustantamansa
  työn perään.
  Riitta

 14. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eikös sanonta ole, että vaikeneminen on myöntämisen merkki. Parempikin ettei tee annebernereitä. Ryssitty mikä ryssitty, ei kannata selitellä.

  • Harri sanoo:

   Onhan niitä sanontoja, puhuminen hopeaa, vaikeneminen kultaa mm.
   Ehkei sillä perusteella ketään kannata teilata? Odottakaa nyt rauhassa, millainen vastaus sieltä tulee.
   Olen joskus kuullut ihmisen valehtelevankin isoon ääneen, yleensä sitä isompaan, mitä suurempi vale on kyseessä.

 15. Tieto on valtaa sanoo:

  No, isoon ääneen puhuvat kyllä tunnetaan tässä kaupungissa. Isot puheet ja vähän villoja pätee oikein hyvin nykyisiin kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajaan. Osaamattomuutta peitellään ja pakoillaan konsulttien käytöllä ja ilmavilla puheilla sekä paniikinomaisina hyökkäyksinä toisinajattelijoita kohtaan.

 16. Tapsa sanoo:

  No nythän Rautio&kiemunki saa kriitikot pois pelistä eikä äänestäjien tajuntaan enää saateta mitään kautta tehtyjä moka-investointeja, koska heidän näpeissään on myöskin tiedonvälitys enemmän tai vähemmän. 10 miljoonan budjettivajeet voi aina selittää parhain päin kun niikseen tulee ja KU:kin on nyt vihdoin ruodussa karppisen johdolla, eikä lähdesuojan murto ole enää kuin kunniaa Hämeenlinnan mediassa.

  Muinaisessa Itäblogissa oli muuten aika tehokas systeemi, jolla turha kriittisyys saatiin kuriin. Keskushallinto, joka hallitsi käytännössä kaikkea. Muuriahan Hämeenlinnan ympärille ei ole ainakaan vielä rakentamassa, mutta muuten homma toimii aikas samanlaisella moodilla kuin Itäsessä saksassa.

  Tiedonvälitys, oikeutta jakava taho, ilmiantajat ja toisinajattelijoiden saattaminen oikeuden eteen – periaattessa kaikki toimii ihan samalla tavoin kun DDR:ssä

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Sekä mm tämänpäivän Turkissa.

 17. DDR-HML:n parhaat saavutukset sanoo:

  Rautio on ollut viimepäivinä aivan valtavan kiireinen, kun on saanut kutsuttua itse itsensä kertomaan kutsuvierasyleisölle HML-DDR:n suurista puistosaavutuksista. Kyllä hän muuten olisi vastannut esitettyihin kysymyksiin, ihan varmasti olisi.
  Mahtavaa Sari, meillä on kaikki oikein hyvin, kun on saatu ”popup-puisto” puretun Vallin grillikioskin paikalle! Media innostuu tästä popup-aiheesta aivan fantastisesti, aidosti ja avoimesti. Kyllä sitä maireata hymyä ja ”meidän” hehkuttamista taas riittää hattara-asioissa, jolloin voikin sujuvasti unhoittaa kaupunkia raastavat huomattavasti tärkeämmät asiat ja ongelmat.
  Jotkut ihmiset ovat vaan niin helkatin julkisuudenkipeitä, että pitää hakeutua otsikoihin ihan millä keinolla tahansa ja todella turhakkeilla asioilla. Ei tehoa Raution höpö-löpö-höpötykset ainakaan minuun millään muotoa. Jalat on ainakin parin metrin korkeudella ilmassa jälleen.

 18. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kuuntelin aamutvstä, jossa eräs tutkija (oliko Aro) oli listannut kasvuksekusia, joilla on ominaisuuksia, joiden pitäisi vetää mm hyväpalkkaisia työläisiä. Hämeenlinna mainittiin näiden joukossa, mutta miksi kaupunki ei vedä, väkimäärä ei lähde kasvuun, ihmettelen? Jotain olellista puuttuu, kohtuuhintaiset asunnot, joustavat julkiset kulkuyhteydet, työpaikat ?. nE OVAT TÄRKEITÄ, EI POP-UP PUISTOT, TAPAHTUMAPUISTOT, TERMPPURADAT, ne ovat kivoja paikallisille, ei niiden takia tänne muuteta.

  • Pimu sanoo:

   Ikävä kyllä Hämeenlinna on väliinputoaja huomattavasti vetovoimaisempien pääkaupunkiseudun, Tampereen seudun ja nykyään jopa Lahden seudun puristuksessa. Hämeenlinnan hehkuttajat eivät ilmeisesti ole huomanneet vieläkään, että kuinka paljon Hämeenlinnan asemaa heikensi kun Lahteen tehtiin moottoritie ja oikorata. Näin vajaa 10 vuotta Tampereella asuneena syntyperäisenä hämeenlinnalaisena on vaikea keksiä enää mitään järkisyytä miksi joskus muuttaisin takaisin Hämeenlinnaan. Hämeenlinnan nykyinen täysin kunnianhimoton meininki, josta Asemanseudun uudet peruslättänät ihmisvarastotyyppiset rakennussuunnitelmat on paras esimerkki, ei vaan millään nosta Hämeenlinnan houkuttelevuutta jostain kauempaa muuttavan silmissä. Onneksi täällä Tampereella on aivan eri meininki ja kaupunkiin suunnitellaan, eikä pelkästään suunnitella vaan myös tehdään, uutta uljasta keskustaa, joka tulee entisestään kasvattamaan Tampereen seudun vetovoimaa.

  • Susanna sanoo:

   En syyttäisi paikallisia päättäjiä kunnianhimon puutteesta. Osaamista, suhteellisuudentajua, pitkäjänteisyyttä, kokonaisuuksien hallintaa ja sitkeyttä edelleen kehittämiseen ja jatkojalostamiseen (vaikka omat ideat tuntuvatkin jo ihanilta ja täydellisiltä) sen sijaan kaipaisin paljon lisää.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Moi,

   Hämeenlinnan sairaan talouden kriitikkona pakko silti todeta, että Hämeenlinnan talouden kehitys viimeiseltä 4-6 vuodelta on kuitenkin terveempää kuin Tampereen, jonka kehitys on samana aikana lähtenyt täysin saranoiltaan.

   Viimeisen kuuden vuoden aikana Tampereella toimintakate on kasvanut nopeammin kuin verotulojen ja valtionosuuksien summa, ja vuosikate / naamari on laskusuunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän Tampereelle muuttaa väkeä, sitä enemmän toimintamenot kasvavat tuloja nopeammin, ja sitä vähemmän kasvun vaatimiin investointeihin jää rahaa.

   Tampereen toiminnan ja investointien rahavirran kertymä onkin revennyt vuoden 2012 vaivaisesta -13,3 M€:sta viime vuoden -451,3 M€:oon! Tämä tarkoittaa, että viimeisten neljän vuoden aikana jokainen uusi asukas on maksanut Tampereelle lähes 57.000 €. Tätä reikää, hyvät ystävät, ei tässä talousympäristössä paikata ikinä minkäänlaisella verotulokehityksellä!

   Tampere onkin valaiseva esimerkki siitä, miten mahdotonta nykyisellä kuntatalouden rakenteella on kasvaa kannattavasti. Jos Tampereen kasvulla talous lähtee sikäläisten päättäjien lapasesta noin täydellisesti, Hämeenlinnalla ei näillä päättäjillä ja luvuilla ole mitään saumaa.

 19. Lauri Kivimäki sanoo:

  Hämeenlinn jää hieman ikävästi Tampereen talousalueen ja pääkaupunkiseudun väliin. Ympärillä ovat vielä Keski-Suomi, Lahden seutu ja Turun seutu. Ehkä täällä kannattaa vain tyytyä hieman vähempään eikä tavoitella kuuta taivaalta. Kyllä me pärjätään ilman parkkihalleja, toriparkkia ja muuta sellaista. Keskitytään olennaiseen . Opetus, terveyden-, lasten ja vanhustenhuolto kuntoon, tuli sitten uutta Keskussairaalaa eli ei. Kun perusasiat ovat hyvällä mallilla kyllä se väestörakennekin siitä kasvuun lähtee. Ketkä tästä Cityä havittelevat menkööt muualle unelmoimaan. Tarkoitan poliittisia päättäjiä.

 20. Ilmavat ja edulliset päiväunet sanoo:

  Käki kehui vastikään paikallislehdykäisessä Tampereen kaupungin kovan ”pöhinän” olevan velkaantumisesta huolimatta juuri sitä, mitä hän kiihkeästi haluaisi tapahtuvan myös Hämeenlinnassa. Käki haluaisi nähdä HHT-akselin merkittävimmässä suurkaupungissa eli HML:ssa lukuisia massiivisia rakennusprojekteja, keskustan täydellisen uudistamisen, Engelinrannan asuntolautat, suurkaupungin downtown-imagon tuovan tornitalojen valmistumisen, jatkuvan varojen ja talouden kantokyvyn yli elämisen ja kaupungin velkaantumisen…. Ohoh, tuo viimeinen totuuden paljastava lause lipsahti vahingossa mukaan aidosti ja avoimesti, sorry siitä!
  Ai niin, toivelistalta unohtui vielä Toriparkki, mikä on kaikkien kokoomuslaisten ja Käen sekä kiinteistösijoittajien päiväunien ilmainen kohde ja keskustan kaikkien ongelmien poispyyhkivä siunaus……

 21. riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  I dag HäSa/Alanurkka Veli-Matti Virtasen
  ”Masentava Manse” on sisällöltään kolumnien aatelia.
  Harvinaista herkkua tarjolla,
  asiaa, huumoria, näkökulmaa,
  jossa on oikeasti fundeerattu ihan ite.
  Sisältö joka herättää lukijan…
  Riitta

 22. Rautio vastuuseen heitoistaan sanoo:

  Edelleen odottelemme Sari Rautiolta asiallisia selityksiä Jari Ranteen esittämiin kysymyksiin. Meillä kaupungin veronmaksajilla on oikeus tietää, kuinka ja millä piirillä olette analysoineet reisille menneitä kaupungin yritelmiä. En edelleenkään halua kuulla Raution ympäripyöreitä liirum laarum nollaselityksiä, vaan konkreettisia esimerkkejä hyvin tehdystä tapauskohtaisesta analyysista ja sen perusteella tehdyistä johtopäätöksistä ja korjaavista toimenpiteistä. Eteenpäinmeno ilman kunnollista ongelmien perkausta on aivan sokeana ajalehtimista ja väitän, että juuri sitä tapahtuu luvattoman paljon HML:ssa.

 23. Tauno Virtanen sanoo:

  Rautio väisti kysymykset taaaas taitavasti. Tuota sopivaa tilaisuutta emme me veronmaksajat tule ikinä näkemään, missä rautio asioita selvittäisi, siitä olen varma.

 24. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Tauno!
  Ei tuo väistely taitoa vaadi.
  Jossain välissä kun kuittaa kiusalliset kyssärit ”kiusaamiseksi,”
  niihän tässä kaupungissa on tapana…
  Riitta

 25. Rautio vaikeneminen paljastaa totuuden sanoo:

  Sari Rautio ei edelleenkään ole vastannut puheistaan. Hänen edellytetään kertovan, ketkä ja miten ovat tehneet Raution itsensä mainostamia analyyseja ja korjaavia toimenpiteitä kaupungin surkeasti onnistuneista ja elinkelvottomista hankkeista..

 26. Lauri Kivimäki sanoo:

  Konsultti Kivimäki antaa ilmaisen neuvon. Aikanaan kun Tapahtumapuistoa markkinoitiin, kerrottiin, että kun mm Olympiastadion menee remonttiin tarvitaan korvaavia tapahtumapaikkoja. Eilen useampi promoottori kertoi, että maailmanluokan tuotannot eivät Suomeen tule, koska täältä puuttuvat riittävän suuret katetut stadionit tai vastaaavat. Samoin venäjä ei vedä (tästä varoittelin jo silloin). Nyt ei muuta kuin ylimääräiset peliin ja kate Kantolaan, eiköhän siellä esiinny Rollarit muutaman vuoden päästä. Alustava kustannusarvio on 10000euroa, Lopullinen selviää aikanaan.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Mikä se semmoinen konsultti on joka ilmaisin neuvojaan jakelee, kyllähän tuollaiset katetun terassin rakentamisesta aiheutuvat konsulttikulut on vähintään 10000 euron arvoiset, muuten ei Hämeenlinnan kaupungin hallinto edes ota käsittelyyn konsultin neuvoja.

css.php