Ihan lähellä

Ihan lähellä

Ihan lähellä

Hämeenlinnan kaupunki lupasi taannoin lisätä kaupungin tunnettuutta ympäri maan. Nyt roskakorit kaupungin keskustassa levittävät ”Ihan lähellä” -slogania.

Itselläni oli outo fiilis roskiksen luona. Jos en olisi ennalta tiennyt, että oranssivalkoinen vino raidoitus liittyy kaupungin uuteen visuaaliseen ilmeeseen, olisin todella ihmetellyt, mistä on kyse. Samalla aloin miettiä, enkö olekaan Hämeenlinnassa vaan jossain ihan lähellä sitä.

Tuosta kummunnut syvempi ajatus oli, että josko seitsemän vuoden aikana, jotka olen asunut Hämeenlinnassa, olenkin päässyt vasta ihan lähelle. Kaupunki viestii minulle, että odota vielä, et ole perillä, olet ihan lähellä. Itse tahtoisin, että voisin kokea olevani läsnä ja osallinen enemmän kuin ihan lähellä.

 

 

23 kommenttia artikkeliin “Ihan lähellä”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Harva sitä roskapöntön vierellä alkaa syvämietteiseksi.

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Tekstihän on suora kehotus astua lähemmäksi. (Sehän on lyhyempi kuin moni omastaan luulee) Aukkohan on sopivalla korkeudella. Tunnetusti Hämeenlinnan keskustasta puuttuvat yleiset maksuttomat vessat, nyt puutetta korjataan minusta kovin sukupuolirajoitteisesti vai onko tämä se Sari Raution ”sukupuolineutraalivessa” malli?

 3. Harri sanoo:

  Huomisen jälkeen sininen raita tuohon vielä, niin sittenhän se olisi tosi hyvä.

 4. Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Ihan vakavasti ottaen kuinkahan moni kiinnostuu Hämeenlinnasta kaupungin sloganien tai väriraitojen perusteella ja muuttaa tai perustaa yrityksen tänne (tai edes tulee vierailemaan). Kannattaa kuulostella ympärillä josko raidat ja sloganit saa aikaa ”positiivista pöhinää”. Epäilen. Mutta ehkä roskat (tai yhden kommentoijan mukaan kusi) osuu nyt paremmin roskikseen. Se olisi hyvä juttu. Ja onhan joku konsultti/mainosfirma saanut töitä väelleen tuosta hetkeksi.

  Muistelen, että imago-sana olisi alunperin tarkoittanut kuolinnaamiota, jolla peitettiin vainajan kasvot, jotta ruumista oli helpompi katsoa.

  ps.
  ks. myös http://www.hameenlinnabrandi.fi
  Salomaa Group lie vastannut yritystensä kautta pitkälti ilmeestä ja sen toteutuksesta.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Katsoin tuon hameenlinnabrandin. Siinä meni sitten taas joidenkin pienituloisten veroeurot täysin hukkaan. He eivät saaneet mitään vastinetta maksamilleen veroeuroille. Niin vähän maksan minäkin veroa, että kaupunki ei niillä roposilla saa mitään aikaiseksi, varsinkin, kun ne tuhlataan joutavanpäiväiseen.

 5. Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Brandi on oikeastaan mielikuva tuotteen koetusta laadusta, jota ylläpidetään visuaalisin ja markkinointikeinoin. Oletuksena on, että taustalla on jokin oikeasti koettu laatumielikuva, jonka tuotetta tai palvelua käyttävät tunnistavat. Brandia ei siten oikeastaan voi luoda sortumatta falskiin imagokikkailuun, vaikka muodikasta se toki on,
  Ja hyvä (?) lie, että Salomaa Group sai Hämeenlinnan veronmaksajilta pienen summan noin 180 000 000 € liikevaihtoonsa. Toivottavasti teippaukset on edes tehnyt joku paikallinen yrittäjä.

 6. Ismo Soukola sanoo:

  Vaan mitäpä jäi veronmaksajille tuosta brändäyksestä? Aivan yhtä vähän kuin surullisesta Sibelius-pääkaupunkivuodesta. Kun sikarit on polteltu ja leivokset syöty, jäljelle jää haalistuneita pyjamahousuja muistuttava viiri.
  Paljonko muuten Markku Piri laskutti Ahveniston kahvion ”stailauksesta”? Selvittiinkö alle viidenkympin (tuhannen)? Paikkahan on kiinni suurimman osan vuodesta…

  Oranssi ei muuten koskaan ole ollut Hämeenlinnan ”väri”.

  Eikä tule jatkossakaan olemaan…

  • Uskomatonta tuubaa sanoo:

   Jospa teräväpää haluaa vetää yhtäläisyysmerkit kiekontuuppijoiden kanssa mitä väriin tulee ja muutenkin.

 7. Jussi Nikkilä sanoo:

  Täällähän näköjään käytetään kunnan virkamiesten omia yrityksiä konsultteina, niinkuin tämä Rimpelän tapaus meille valottaa. Asia ei olisi ilmeisesti tullut framille, jos muutama asian tiennyt ei olisi Häsaan siitä ilmoittanut. Onkohan roskiksetkin konsultoitu Rimpelän firmalta ?

  • Rita Luoma sanoo:

   Jep, Hämeen Sanomissa (24.4.2016) oli mielenkiintoinen juttu. Aiheena Markku Rimpelä. Aika erikoista, että kaupungin virassa olevan henkilön juuri perustetulle pikkufirmalle siirretään kaupungin varoja.

   Rahaa vastaan tehdään palveluksia. Joskus hyviin tarkoitusperiin vedoten, tässä tapauksessa pedagogiikan hienoihin lahjapapereihin kietaisten. Henkilökohtaisesti arvelen eräänä palveluksena olevan pyrkimys tyhjentää paljon huomiota saaneen Ortelan koulun tontti jonkun tornitalon tieltä.

   Samassa jutussa Timo Kenakkala vetosi edellisen kaupunginjohtajan aikana tehtyihin päätöksiin. Hän siis ikään kuin jo jatkoa ennakoiden pesi kätensä varmuuden vuoksi tilaajajohtajan asioista. Ainakin minulla vahvistui tunne, että kouluverkkoasioita ei ihan kaikkialla kaupungin hallinnossa katsota lasten, nuorten ja ympäristön hyvinvointia ihan ensimmäisenä silmällä pitäen.

  • Seppo sanoo:

   Sipilän hallitus edellyttää kansalaisia tekemään ja ottamaan vastaan muutakin kuin oman alan tai juuri koulutuksensa mukaista työtä. Ja Rimpelän palkka on varmaan sellainen, että sillä olisi voinut tehdä hyvin myös nämä ns.konsulttityöt. Miten tällainen on voitu hyväksyä? Ei muuten kuin ehkä ns.”hyvä veli” suoritteena! Kenen on vastuu?

 8. riitta nyqvist sanoo:

  Moro!
  ”Oranssi ei muuten ole ollut Hämeenlinnan väri.”
  (Lainaus Ismo Soukolan kommentista).
  Toivon hartaasti ettei ole tulevaisuudessakaan.
  Alennusmyynneissä on kautta aikojen käytetty oranssia
  väriä striimereissä ja hintalapuissa,
  – käytetään edelleen.
  Hämylinnan kaupungin palveluksessa oleva
  markkinointiväki voisi pikapikaa
  opetella, mitä tarkoittaa brändi, imago jne…
  Ehkä väri-psykologia-kurssi, eikä olisi pahitteeksi miettiä,
  miltä näyttää ulospäin Rimpelän bisnes jääviyksineen.
  Ihan tulee Hellstenin Tapsaa ikävä,
  kaupunkimme johtajien käsien pesua
  seuratessa.
  Eipä heru tyylipisteitä, ko. johdon sysätessä syyt
  surutta Hellstenin piikkiin.
  Ps. Summasummaarum,
  kunnian- ja vallanhimon ylittäessä kyvyt,
  jälki on karmeata.
  Riitta

 9. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kaupunginhallituksesta halutaan pois viimeinenkin henkilö joka kyseenalaistaisi näitä hyväveli sidoksia. Todella rumaa peliä ns enemmistöltä. kaupunginjohtaja Kenakkala vaikuttaa sellaiselta hissukalta joka on aivan täysin kokdem enemmistön vietävissä. Tekisi mieli sanoa ruma sana niin kuin se on.

  • Antti Sulonen sanoo:

   Tämä on todella outoa, että rengit tekevät tutkintapyyntöjä esimiehestään, varsinkin silloin, kun esimies ainoastaan vaatii yhteisön palkallisilta selvityksiä.
   Nämä ovat kaikki juristit ja Kenakkalat palkollisia, ei heidän tehtävä ole ryhtyä isännän apulaisen pehtoorin roolissa olevien henkilöiden ajojahtiin.

 10. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Lauri!
  Hellstenin Tapsa ei ollut hissukka,
  siksi kaiholla muistelen hänen aikaansa.
  Joo, tiedän toki hänen Akilleensa, mut
  aika on nyt sellainen, tarvitaan
  vahvaa johtajaa, jopa puutteineen.
  Lymyilyllä, lusmuilulla ja valikoivalla peesaamisella on kova hinta,
  jonka kaupunkilaiset maksavat selkänahastaan.
  Kokeneena konkarina tiedät Lauri,
  kun faktat hämärtyvät,
  aidolta demokratialta putoaa pohja.
  Riitta

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Hämeenlinnssa demokratialta on pudonnut pohja jo vuosikymmenet sitten. Täällä on kahden puolueen diktatuuri. Se on veronmaksajille todella vaarallista. Mikä Hellstenin kanta nykymenoon olisi voidaan vain arvailla. Timpura on ollut minulle todellinen pettymys.

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Riitta,

   meillä IT-puolella on sanonta, että vanha järjestelmä on parhaimmillaan silloin, kun uusi on otettu käyttöön…

   Tapsua ei kannata kaipailla, hänen kätensä olivat kainaloita myöden syltyssä.

 11. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Kari!
  Joo, mutta…
  Hänen hyväkseen annan plussaa siitä,
  jäädessään kiinni ahneudesta isompaan asuntoon ja autoon,
  Kevassa,
  Tapsukka pyysi julkisesti aineellista himoaan anteeksi.
  Se on niin harvinaista herkkua näissä kuvioissa,
  jot ummistan silmäni ”syltyltä,”
  veisaten vanhaa virttä, ”vanhassa vara parempi”…
  Riitta

  • Antti Sulonen sanoo:

   Onhan noita julkisia anteeksipyyntöjä nähty.

 12. Lauri Kivimäki sanoo:

  Joo eilen ministeri syytti kansanedustajaa valehtelusta ja pyysi anteeksi. Jos olisi sanonut, että kansanedustaja puhui muunneltua totuutta tai vastoin parempaa tietoaan ei olisi tarvinnut anteeksi pyydellä.. Ihmettelen kun Harakka esiintyy nykyään demareiden talousasiantutijana, tabletilta näkyy tarinoitaan lukevan. Heikoilla ovat varjobudjetteineen.

  • uskomatonta tuubaa sanoo:

   Saas nähdä koska persut pyytää valehteluaan anteeksi. Sen verran johdonmukaisesti on kaikki vaalilupaukset petetty.
   Heikoilla on persujen moraali valtakunnan politiikassa.

   Valehdellen valtaan. tästä persut jäävät historiaan, siinä ei Soinin avemariat auta.

 13. Erkki Strömberg sanoo:

  Kovimpa kaukaa täytyy hakea Hämeenlinnan persujen viat jos Timo Soinin tekemisistä Karin Ja Lulun täytyisi vastata.
  Hämeenlinnas taitaa olla niin fiksut persut jotta vanhat valtapuolueet joutuu häpeään.
  Siitähän koko sopas on kyse!

  • Uskomatonta tuubaa sanoo:

   Anteeksipyyntö olikin tässä pointti. Kun niin kovasti anteeksipyyntöä tivattiin.

   Siinä olet oikeassa. Voisi todellakin sanoa, että Hämeenlinnassa on Persujen fiksuimmat ja demareiden ja Kokkareiden ja miksei vihreidenkin heikoin aines. Valtakunnan tasolla jako muuttuu, Persut saa Kokkarit rinnalleen kun puhutaan säälittävän surkeasta toiminnasta. Kepusta nyt puhumattakaan.

css.php