Linnan kehitys Oy:n tavoitteet 2016

Viihdytin itseäni käymällä läpi Hämeenlinnan kaupungin tilausbudjetin vuodelle 2016. Sieltä löysin Linnan kehitys Oy:n tavoitteet, jotka ovat

  •  korkea asiakastyytyväisyys täällä jo toimivissa yrityksissä: 3,5 (asteikko 1-5)
  • sijoittuvien yritysten määrän kasvu vuotuisesti, tavoite 40 kpl (v. 2015 33 kpl)
  • matkailutulon kasvu; yli 100 000 kävijää lisää eri tapahtumissa Hämeenlinnassa

Jäin pohtimaan, miten Linnan kehitys on mukana täällä toimivissa yrityksissä, jotta asiakastyytyväisyyttä voisi edes mitata. Kuinka moni Hämeenlinnalainen yritys tarvitsee tai on edes kiinnostunut Linnan kehityksen olemassa olosta? Vai tarkoittaako tai viittaako täällä-sana Linnan kehityksen omistamissa toimitiloissa toimiviin yrityksiin? Linnan kehitys kuitenkin pyrkii olemaan kaikkien yritysen palveluksessa ainakin www.omani.fi sivuston kautta, jossa on 91 yritystä mukana. Linnan kehitys Oy lupaa vastailla ihan ilmaiseksi yritysten sijoittumista ja kehitysmahdollisuuksia koskeviin kysymyksiin. Liekö nämä palvelut niitä, joiden käyttäjiltä palautetta kerätään.

Tuo sijoittuvien yritysten kasvuodote on myös vähän ongelmallinen. Ellei sitten kyse ole Linnan kehityksen tiloihin sijoittuvista yrityksistä. Linna kehitys Oy tuskin voi ottaa sulkaa hattuunsa kaikista Hämeenlinnaan sijoittuvista yrityksistä. Toisaalta pitäisikö toimintansa muualle siirtävät yritykset ja toimintansa lopettavat yritykset miinustaa Linnan kehityksen saldosta?

Matkailutulon kohdalla pätee varmasti sama kuin muihinkin tavoitteisiin. Kuinka osoittaa, että 100000 kävijää on nimenomaan Linnan kehitys Oy:n toiminnasta johtuvaa? Toisaalta kuinka ”tapahtuma” ja ”kävijä” määritetään on myös vähän epäselvää sekä kuinka tieto tuoloista kerätään; jääkö tulo Hämeenlinnaan vai meneekö se tapahtuman järjestäjän mukana jonnekin muualle.

Kaikkiaan nuo tavoitteet ovat ainakin tavalliselle kuntalaiselle hyvin epämääräisiä. Taustalla pyörii kuitenkin 30 ihmisen organisaatio vähän alle parin miljoonan henkilöstökuluilla (mikä tarkoittaa laskennallisesi noin 2300€/kk palkkaa per työntekijä).

Itse ainakin kaipaisin vähän selkeämmin arvioitavia tavoitteita, kuin nuo. Varsinkin kun muutos vuoden 2015 liikevaihtoon on budjetissa 134,2% suurempi (vuonna 2015 310800€ ja vuonna 2016 7280000€).

 

Kommentti artikkeliin “Linnan kehitys Oy:n tavoitteet 2016”
  1. Keijjjo sanoo:

    Onko veronmaksajan piikki auki Linnan Kehitys OY:lle?
    Kerrankin kerrotaan ihan numeroin mitä nämä veronmaksajien rahoilla pelejään pelaavat osakeyhtiöt maksavat veronmaksajille! Liikevaihto vuonna 2015 310800€ ja 2016 728000€ ja henkilöstöä 30? Yhden kokopäiväisen työntekijän ja yhden puolipäiväisen työntekijän kahvilassa (tuottavassa) on liikevaihto 300 t€ ja jos laskenta olisi 30 henkilön (tuottavassa) organisaatiossa liikevaihto pitäisi olla enemmän kuin kahden kahvilassa! eli alarajalla 4,5 miljoonaa euroa! Loput rahat ovat veronmaksajien palkkatukea yritykselle.
    Ilmeisesti kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajien aika menee valtuustotovereiden tai hallituskumppanien yksityisasioiden penkomisessa ja kirjoittamisessa.

css.php