Lidl Tavastilaan?

Mitenkä käy, onko halukkaita vedonlyöjiä? Itse en lyö vetoa mistään, mutta seuraan sitä kiinnostuneena. Siis Lidl vissiin avaisi kaupan Tavastilassa, mikä on taloudellisesti iso juttu. Kauppa työllistäisi ilmeisesti ihan kilpailukykyisillä hinnoilla kymmenkunta ihmistä ja samalla elävöittäisi hiljenevää kauppakeskusta. Lidlin vanavedessä Tavastila varamaan ruokkisi muutamaa muutakin yritystä. Mutta mitäpä kaupunki tekee, kun kyse on kiekkopaikoista, jotka ovat joillekin kaupungissa kauhistus, ja matra kuuluu, että maksutonta pysäköintiä ei ole eikä tule Hämeenlinnaan. Kiinnostava keissi tulossa.

Niin syntymäkaupungissani Hyvinkäällä on kaikki keskustan paikat kiekkopaikkoja. Miksiköhän ovat päätyneet tuohon? Ja Lahdessa käydessäni ajoin tuttuun Sokkarin parkkitaloon, torinalus parkki tuntui olevan aika kaukana liiketaloista, joissa kaikissa on oma pysäköintinsä. Maksullinen, mutta sentään saman katon alla.

Epäilen tämän pysäköintikysymyksen olevan joko joidenkin keppihevonen tai kuvitteellisen kunnian kysymys. Hyvä, että liikemaailman todellisuus Lidlin kautta kertoo, miten asiat voisivat olla ihan aikuisen oikeasti.

3 kommenttia artikkeliin “Lidl Tavastilaan?”
 1. Sari Rautio sanoo:

  Moikka, KH päätti jo pari viikkoa sitten että asia etenee. Käytännössä kiinteistönomistaja vuokraa alueen, ja vastaa kustannuksista. Ei ole siis ilmaista pysäköintiä, asiakkaille maksutonta kyllä. Tämä on hieno juttu.
  Sari

 2. arska sanoo:

  Hyvin on Lidl junaillut homman, kun ei tarvitse itse vuokrata paikkoja vaan on saanut kiinteistön ne vuokraamaan asiakkaidensa käyttöön. Saksalaista tehokkuutta.

 3. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Sari!
  Toivon hartaasti, että koittaisi joskus sellainen päivä,
  kun ymmärryksesi lisääntyisi sen verran,
  ettet kohtelisi kaupunkilaisia kuin vähä-älyisiä näillä,
  ”Ei ole siis ilmaista pysäköintiä…”
  idiotismeillasi.
  Kaikesta huolimati, menestystä toivotellen tasapuolisesti
  Riitta

css.php